En liten book haul

 
Två böcker jag fick hem i brevlåda för ett tag sen var dessa. En droppe midnatt av Jason Timbuktu Diakité och Björnstad av Fredrik Backman. Ser så fram emot att läsa dessa två, då jag hört så mycket bra om dem.
 
En droppe midnatt har jag sett fram emot sen jag fick veta att Jason arbetade med den, dock vet jag inte jättemycket om den och har undvikit att få reda på något om den då jag gärna går in i böcker med inga tankar eller föraningar alls. Det enda jag vet är att det är en biografi, och det är allt jag vill veta, men det är en bok som kommer läsas i februari.
 
Björnstad var jag taggad på redan när jag hörde talas om den första gången och jag som älskar hockey och följer mitt lag slaviskt ser verkligen fram emot att dyka ner i denna historien och se om jag känner igen mig i tankarna om att ett lag kan betyda så oerhört mycket för en by/stad. Jag har aldrig läst något av Fredrik Backman, men en annan av hans böcker står högt på att läsa listan, speciellt nu när den blivit Oscarsnominerad också, och det är så klart En man som heter Ove. Hoppas kunna läsa dessa i februari och att jag tycker om dem.
 
Detta var en liten book haul och det kommer en större då jag väntar på sju eller åtta böcker från bookdepository så det ser jag fram emot. 

Har ni köpt några roliga böcker under årets första månad, vilka i så fall? 
2017 Björnstad En droppe midnatt En man som heter Ove Fredrik Backman Jason Timbuktu Diakité att läsa bok bokblogg book haul bookblog books böcker inköpta böcker läsa läsning
0 kommentarer

En favoritserie

 
 
The Bronze Horseman-trilogin av Paullina Simons är nog en av mina absoluta favoritserier. Jag tänker ofta på den och första boken läste jag nog ut på en helg, och den är på över 800 sidor! Jag har dock inte läst tredje och sista delen än, men tanken är att jag ska göra det innan sommaren, då jag verkligen vill veta hur det går för Tatiana och Alexander. 

Paullina Simons skriver på ett djupt berörande sätt, i alla fall för mig, och jag kände varenda känsla som Tatiana kände och det är en väldigt intensiv bokserie, speciellt den första boken. Man slits hela tiden mellan hopp och förtvivlan. Första boken börjar på dagen som andra världskriget bryter ut i Sovjetunionen och Tatiana möter en soldat, Alexander, som hon förälskar sig. Över 800 sidor får man sedan följa deras resa och deras liv, hur de hanterar belägringen av Leningrad och hur de försöker förstå och hantera sina känslor för varandra. Det är definitivt en serie jag skulle rekommendera för alla som gillar historiska romaner!
 
Har ni någon bokserie som är er absoluta favorit, i så fall viken? 
 
bok bokblogg bookblog books böcker favoritserie läsa läsning paullina simons reading tatiana and alexander the bronze horseman the summer garden
2 kommentarer

Crystal Storm av Morgan Rhodes

"Crystal Storm" av Morgan Rhodes, utgiven av Razorbill, 2016, 5/5 stjärnor. 
 
Crystal Storm är den femte delen i Morgan Rhodes fantasyserie Falling Kingdoms. Det är den näst sista delen i serien och den var oerhört bra. Det händer mycket i boken och eftersom det är en berättelse ur flera karaktärers perspektiv så händer det en hel del. Det finns fyra huvudkaraktärer, Magnus, Cleo, Lucia och Jonas. Det är dessa karaktärers perspektiv man får läsa ur vilket gör det vädligt intressant, eftersom alla karaktärer är så olika och har olika synsätt på livet och styret i landet. Jag har insett att jag gillar böcker som berättas ur flera olika perspektiv eftersom man får flera synsätt på det som händer i berättelsen, vill definitivt hitta fler sådana böcker!

Jag kan inte gå in i detaljer eftersom detta är femte delen och jag vill inte spoila något för någon, men jag tycker definitivt det är en serie värd att läsa om man gillar fantasy på en snällare nivå. Eller det låter fel att säga snällar, men jämfört med exempelvis Game of Thrones så är den betydligt mildare. 

I denna boken hände det som sagt en hel del och det blir aldrig en tråkig eller seg stund eftersom Morgan Rhodes har ett så fantastiskt sätt att skriva berättelsen på. Det hände så otroligt mycket i denna boken och det slutade med en sån cliffhanger att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till och om jag orkar vänta ända till december för att få reda på hur det slutar! 
2017 att läsa bok bokblogg bokrecension bookblog books crystal storm falling kingdoms serien läsa läsning morgan rhodes reading recension
1 kommentar